24/25 september Ik vertrek

Alles ligt klaar ….het is teveel! Er blijft een lange broek thuis evenals een bh, tshirt.ik maak nóg kleinere verpakkingen met verzorging. Elke gram telt écht. Ik vertrek met een rugzak onder de 10 kg en een buiktas vol. We gaan eerst naar Amsterdam waar manlief een studiereis heeft van de besturen van Techniek Nederland. Ik heb een hele leuke avond en ontmoet mensen met wie ik praat over de Camino maar het wordt heel laat. Met opnieuw te weinig slaap sta ik voor half 5 i de dikke rij voor de incheckbalie van Transavia. De rugzak met stokken gaan in flightback (=ook regenhoes) in het ruim.

En komt gelukkig ook aan in Porto. In de metro naar het centrum onmoet ik Joan uit Breukelen en samen stappen we uit bij m Trinidad. We lopen langs het gemeentehuis (zou dit de kathedraal al zijn?) En het prachtige station Sao Bento

En dáár, hoger op, ligt de kathedraal Sé

We klimmen, en dat voel ik dus voorzichtig, en worden verwelkomd met muziek en onmoeten een pelgrim die al wat langer op pad is

In de kathedraal halen we een stempel en ik kies ook voor een schone pelgrimspas voor 2 euro. Binnen ontmoeten we de Duitse Vanessa die al in 2 kerken constateerde dat het niet dé kathedraal was. We bevestigen haar dat ze hier goed is en we gaan gedrieën naar de vvv voor de laatste info over de weg die ee gaan. We wisselen info uit en besluiten samen koffie te drinken en delen de krentenbol en het gekochte lekkers. Ook dat is de Camino. We nemen afscheid en spreken af elkaar via Whatsapp te volgen.

Ik ga mn hotel opzoeken, het is inmiddels flink warm en ik rits de pijpen van mn broek, zomnebrandje en pet op. Het is opnieuw een hele klim naar mn hotelletje

Het hotel is eenvoudig maar superschoon. Smiddags verken ik prachtig Porto, doe wat boodschapjes voor in mn rugzak en ga op tijd naar mn kamer terug waar ik een gekochte maaltijdsalade eet.
De stappenteller zegt 25.056 stappen en 15 km.

Slapen is een dingetje híer, veel lawaai, schreewende mensen, een huilend en later hard zingend kind om half 3 snachts. Gelukkig heb ik oordoppen mee.