27/11/2020

Over mij

Dit ben ik: Christina Weenk

Ik ben thuis op Terschelling en in Dronten en ik loop graag een stukje met je mee op jouw levensweg. Mijn loopbaan vond zijn weg via de zorg en de gemeentelijke overheid naar het zelfstandig ondernemerschap. Na een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella heb ik mijn koers verlegd naar meer bewegingsvrijheid en speelruimte. Ik heb mijn coaching verder verdiept door het effect van wandelen toe te voegen. Naast individuele trajecten organiseer ik pelgrimstochten met coaching voor groepen.

Wat klanten over mij zeggen

Cobien Haasjes, zelfstandig professional – Intensief traject ‘Werken aan Koers’ op Terschelling
“Christina is een no-nonsense wijze vakvrouw met een warm hart. Zij ondersteunt waar nodig en daagt uit waar gewenst. Dit in een uitermate veilige sfeer, waar ik mij welkom wist met alles wat er in mij omging. Een geweldige inspirerende, verkwikkende reis vol verrassende wendingen, waar ik nog lang aan terug zal denken en een boost voor mijn vertrouwen. Dit alles tijdens een intensief vierdaags coachtraject in de natuur, al wandelend op het wonderschone eiland Terschelling.”

Christa Lemmers, teamleider Almere College Dronten – Leiderschapstraject bij zonsopkomst
“Door de open heldere manier van communiceren, heb ik mij vanaf het eerste moment op mijn gemak gevoeld bij Christina. Tijdens onze wandelsessies voor dag en dauw heb ik ervaren dat de rust er voor zorgt dat je dichter bij jezelf kunt komen. Christina weet door het stellen van de juiste vragen het coachproces te structureren en er een doorlopend leerproces van te maken, waardoor ik onze coachingssessie als zeer waardevol heb ervaren. Kortom, een cadeau voor jezelf.”

Paul Hetsen, directeur bij BYTA – Leiderschapstraject bij zonsopkomst
“In de vroege ochtend, tijdens onze wandelcoachsessies, heb ik ontdekt waar ik voor ga in mijn werk en leven. Ik had mijn doel gehaald om mezelf ‘misbaar’ te maken in ons familiebedrijf en besloot mijn eigen weg te gaan. Hoe die weg er uit zou zien, was nog niet helder. Christina spaarde me niet met haar rake vragen maar altijd met vriendelijkheid of met een humorvolle kwinkslag. En juist op die momenten gaf het mij een duwtje in de goede richting naar helderheid. Een traject bij Christina is niet alleen een waardevolle investering in je eigen ontwikkeling, maar zeker ook in de ontwikkeling van je bedrijf.”

Jeanette Kokprofessioneel coach/interim HR adviseur – Leiderschapstraject bij zonsopkomst
“’S ochtends vroeg wandelen zorgde er voor dat ik zonder teveel ballast/afleiding van de dag, aan de slag kon met mezelf. Christina voelt heel goed aan wat er nodig is in het moment. Zij gebruikt de natuur als spiegel en metafoor. De verrassende oefeningen tussen de sessies hebben gezorgd voor verdieping. Ik zag het snel helder en het voelde ook nog eens zo. Het wandelen in de natuur heeft voor mij het effect van de coaching vergroot!”

Opleidingen

Ik heb me de afgelopen 3 jaar verder gespecialiseerd door met succes de Post Hbo, CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® (2019) en de Opleiding tot Register Wandelcoach® (2022) van Het Coach Bureau af te ronden. Daardoor ben ik als wandelcoach opgenomen in het abituriëntenregister van CPION, het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland. Wandelend in beweging zijn, buiten zijn in de natuur is een krachtige aanvulling tijdens coaching.

Omdat wandelen mijn passie is, wil ik alles van wandelen weten, en heb ik ook de opleiding tot Fitstapcoach gevolgd bij de KWBN. Hierdoor kan ik begeleiding geven gericht op wandeltechniek en mensen die een drempel ervaren om te gaan bewegen, weer vertrouwen geven in zichzelf.

Aan Hogeschool Windesheim in Zwolle volgde ik in 2015 de post-Hbo opleiding tot professioneel coach. Ik leerde er verschillende coachingstechnieken en hoe ik werkvormen effectief kan inzetten waardoor ik anderen echt in beweging breng. Ik heb hierdoor alle handvatten om mijn eigen talenten (en die van anderen) optimaal te benutten. Ik weet op welke manier je mezelf kan inzetten als instrument in het leren van de ander. Door deze opleiding en de ervaring die ik vervolgens heb opgedaan, ben ik gecertificeerd en geregistreerd bij de NOBCO op Practitioner niveau én als Erkend Coach bij ST!R.

Aan de Academie Mens Arbeid van Saxion Hogeschool Deventer heb ik de HBO opleiding HRM afgerond in 2005 met specialisaties in loopbaancoaching, opleiden en trainen en arbeid-verzuim & re-integratie. Ik leerde er hoe mensen hun talenten kunnen ontdekken en gebruiken zodat ze werk vinden dat past bij waar hun hart ligt. Ik coach en begeleidt mensen op deze ontdekkingstocht naar het werk dat aansluit bij wie ze zijn en waar het talent uit de verf komt. In de jaren daarna heb ik me ontwikkeld tot een expert op het gebied van mens en werk en ben een krachtig adviseur van het management bij personeels- en verandervraagstukken.

Documenten

Hieronder vind je diverse certificaten en documenten.