26 september Porto-Mathosinos-Vila Cha

Vandaag ben ik gaan lopen, ik was het maanden al van plan, en juist toen ik dacht dat het niet kon, ging ik lopen….kijk me lopen dan…hier loop ik nou ….

Met dit liedje van Acda en de Munnik in mijn hoofd ga ik vandaag dan eindelijk op weg. Ik pak buslijn 500 de stad uit, lekker voorin de dubbeldekker, nog even toerist. In Mathosinos stap ik uit en zie de eerste gele pijl die ik volg om vervolgens tóch verkeerd te lopen,. .zo knap! Na een half uur dwalen kom ok bij de Atlantische oceaan, die moet ik links houden voorlopig. Na een plas en koffie stop volg ik de mooie boardwalk route langs de kust.

Buen Camino (=spaans), Bom Camino (=portugees)
Goede wandeltocht. De eerste woordjes portugees spreek ik ook Bom Dia als groet en Obrigada is dankjewel… verder handen en voeten, lief lachen en obrigida doen wonderen.

Daar loop ik dan….in beeld de vinger van de voorbijganger die de foto nam obrigada

Ik kom Mirjam tegen en we lopen stukje samen op, het is bloedheet inmiddels en zij houdt het voor gezien. We zien elkaar in Santiago de Compostela blijkt want we hebben allebei een kamer in het klooster geboekt op 14 oktober. Na opnieuw een poosje alleen te lopen onmoet ik een Nederlands echtpaar dat hier mer de camper is. Ze verblijven in de plaats waar ik naar toe wil en ze vertellen me over de restaurantjes die ik zou moeten proberen. Ik zie een aanwijzing naar de herberg

Ik ben er eerder dan ik dacht…dat klopt ook zie ik wanneer ik aankom…het is een dorpje 5 km eerder, ook goed! Als je denkt dat je er bent wil je niet nog 5 kilometer extra lopen, ik niet vandaag in ieder geval. Herberg Santa Clara in Vila do Conde (met wasmachine!) wordt m dus niet, maar dit komt vast ook goed. Ik check in en er zijn al twee pelgrims binnen uit Duitsland, later volgt een Spanjaard en nog twee jongeren geem idee waar vandaan.

Ik kies een bed, neem een douche en was mn kleren. De tape onder mn voet laat los. Ik loop op mn herstelslippers, heerlijk! Ik ben niet pijnvrij maar met pijnstillers en wandelwol in mn sok ben ik een mooi eind gekomen vandaag.

In de buurtsuper koop ik water, fruit en een pak tucjes. De Duitse man koopt 5 liter water (!) Terug in de herberg blijkt hij een doos met 10 pakjes biscuitjes bij zich te hebben, we delen haha. De duitse jongedame gaat koken want denkt dat je in de restaurantjes niet vegetarisch kunt eten. Ik heb geen zin om allerlei boodschappen te doen, te koken en veel weg te moeten gooien. Met de Duitse man spreek ik af om samen in een restaurantje te gaan eten straks. De Spanjaard ligt nu al te snurken in het stapelbed naast me, joepie dat beloofd wat vannacht.

Mn wasje aan de lijn is bijna droog. Morgen ga ik vroeg vertrekken want rond de middag is het te warm om te lopen zeggen ze.


Deel 1 deels met de bus

Deel 2 prachtige route langs de kust
Het weer: heel warm, beetje wind achter
Stappenteller vandaag 30.636 stappen tijdens de etappe
Kilometers 14 + 5 ongeveer