Strandvijfdaagse dag 5 Stellendam – Rockanje

Vandaag wordt een eitje zou je denken, maar 10 km! Dat is gewoon een Brandaris wandeltocht maar dan op een andere locatie. Het weer is oké, beetje drukkend warm. We hebben ook wat wijntjes op en het een beetje laat gemaakt, feestjes zijn er om te vieren hè.

Met verbazing gekeken naar deelnemers die ineens in jurkjes en op hakken in de voetbalkantine zaten. Ik zat nog teveel in de Camino associatie met mn outfit 🤭 zus gelukkig óók 🤣. Ach “wie kent oe gat in een andere stad” is onze uitdrukking dan, hup voetjes van de vloer op de crocks.. écht 🥴👍🤭 dus ja die voelen we wel qua helder en fit (not).

Rustig an vandaag, eerst de speech van de voorzitter, de krew in het zonnetje en de paardenrace, dat hebben we gefilmd maar is te groot qua bestand, het is een warming up waarbij je over hindernissen springt en door de waterbak gaat, lachen!

In de speech met hoogtepunten maakte de blinde Laura indruk. Zij maakt kunstwerken op basis van haar impressies, dit gaat ze ook doen van deze tocht. Zo mooi dat zij met haar blindengeleidehond de kans heeft gekregen om de strandvijfdaagse helemaal te kunnen lopen en dat er zoveel hulp en aandacht was. Er waren er 4 deelnemers die alle 19 edities hebben meegelopen. Wow.

Om 9 uur in de rij voor het ontbijt en om 10 uur op pad.

(We zien er niet moe uit of zo)

Eerst de Brouwersdam over en na 5 km passeren we een strandtent die dicht is en ook op eerdere verzoeken van de organisatie niet open gaat voor 400 passerende wandelaars ( willen dus ook al Niks verdienen blijkbaar, heel raar).

We gaan het strand op voor de laatste vijf kilometer

We hebber er zin in. Om half 9 was het hoog water dus het had een gevecht met mul zand langs de vloedlijn kunnen worden maar we hebben alwéér geluk! We lopen lekker en kijken terug op een fantastische week, wat was dit gaaf en eigenlijk viel het best mee,….tóch? Zeggen we in koor tegen elkaar 😎 want alles zat mee, het weer, het windje, het zand, een paar blaren maar, een iets te krap tentje maar dat doen we een volgende keer beter met ieders een tentje (je hoeft het niet allemaal op je rug te sjouwen deze keer hè), mooie gesprekken, ontmoetingen,  ont-moeten…en ja dat naar huis gaan bleek wel een aanslag maar hé,  ze loopt wel gewoon alles, geen gesjoemel, geen bus of zo, toppers zijn we vinden we zelf.

En dan zijn  we er gewoon, nu al, jeetje

 

Hidde haalt iedereen binnen en we krijgen een hand met felicitaties,  een embleem voor op je tas of je  jas of in de la 🏅👍 en we eten taart

En natúúrlijk heeft zus wel een beker verdient, een lichtgewicht.

Het zit er op, we lopen nog 1 km naar de bagage en de auto

En al lopen we eigenlijk liever niet 2x hetzelfde pad…deze smaakt naar nog een keer, volgend jaar in 2020 de 20ste editie, ik denk dat we er weer bij zijn

 

 

 


Strandvijfdaagse dag 4 Kamperland – Stellendam

Best goed geslapen alleen in het tentje. Om 7 uur komt Jeanette, gebracht door Hannah en haar schoonzusje, het veld op. Zij zijn om half 5 al gaan rijden vanuit IJsselmuiden.  Jeanette is best moe van al dat reizen en dus is mijn langzamere tempo prima. Het is alweer fantastisch mooi weer, om 8 uur al flink warm. We gaan op pad en stoppen even bij de duinovergang om ons in te smeren. Er liggen zeehondjes op de plaat. Niet te zien op de foto denk ik.

Eerst een stuk strand, lekker windje erbij en dan de Brouwersdam over, verhard lopen vinden we ineens toch minder fijn. Er staan veel campertjes en er racen fietsers voorbij. Op de dam staat levensgroot een tekst die je denk ik alleen goed vanuit een vliegtuig kunt lezen. Er staat Water you thinking? En dan een antwoord met Dutch …uhm  ja, zoeken we op, het was in ieder geval heel gaaf gemaakt.

We lopen nu Zuid Holland in en gaan het strand op richting Ouddorp. We zitten lekker in het ritme en hebben er nu 11 op zitten, ik stel Jeanette voor om de kop er goed af te lopen en  nu niet bij deze eerste strandtent te stoppen. Daar bij die vuurtoren is er vast ook een en stoppen we dan voor koffie. Oké dan, het is eb en we lopen door hele zeewierplakken, tis net spinazie. Die Zeeuwen willen kennelijk niks verdienen, er zijn mensen op het strand, prullenbakken ook maar nergens, nee ook niet om de bocht, geen enkele strandtent. We stampen nu wat door, na 5 km eindelijk en nee het is geen luchtspiegeling.  Kindertjes uit Groningen hebben er schoolreis

Het is half 12 en we hebben ook trek, we bestellen soep en een broodje nieuwe haring en knopen een gesprek aan met ervaren lopers.

 

Goed eten en drinken hier want ook hierna weer een flink stuk zonder horeca tot het punt waar we het strand af moeten omdat er daarna een stuk met drijfzand is. Oh joh! Wisten we niet, stond het ook in de nieuwsbrief? O, oké ja, nee die hebben we nog niet gelezen haha waarschijnlijk struisvogelpolitiek we wilden niet weten hoe ver en hoe zwaar het zou worden.

Het laatste stuk is vies, lijkt wel het wad bij eb, We moeten ook door het water en met een extra laag onder de schoenen vechten we ons naar strandtent de Zeester waar we ons moeten melden vanwege de veiligheid. De organisatie gewapend met verrekijker en megafoon zorgt er extra voor dat er niemand te ver door kan lopen.

Nu nog 10 km door de duinen zonder voorzieningen onderweg.  We horen over een alternatieve route via Goedereede en we hebben een goede reden 😉 om daar langs te kiezen. Het is nl 800 meter korter🤣. Goedereede na 5 km is een mooi plaatsje maar we stoppen er niet, we zijn bang dat we dan niet meer in de benen komen.

Onderweg treffen we ons evenbeeld over 30 jaar en maken een praatje, de dames lopen elke dag een flinke ronde

 

 

Het venijn zit in de staart vandaag. Op karakter bereiken we Stellendam om half 5.

Nog 1,5 km naar voetbal vereniging  Stellendam, pff

 

 

We kunnen geen pap meer zeggen, de rek is er ook mentaal uit, echt gezellig zijn we niet meer. We zoeken de spullen, klappen de tent uit, slepen ons naar de douche,  door naar de ehbo want zus heeft 5 blaren en hop tjop in de rij voor de nasi,

 

we hebben geen tijd om het toetje te eten want we worden bij de masseur verwacht, zondag al geboekt en oooh wat was dat een goed idee.

Hoe we het deden, deden we het. We hebben savonds gefeest, dansen tot in de kleine uurtjes, gezongen en met een wijtje op het terras gekletst met andere deelnemers. Wat een feest, wat een organisatie,  echt Top!

Morgen de laatste 10 km naar Rockanje, eitje

 

 

 

 


Strandvijfdaagse dag 3 Kamperland naar Renesse

We waren ver voor de wekker wakker, we waren veel wakker want we lagen dichtbij kletterende wc deuren en het kruispunt waar de echte doorzakkers afscheid van elkaar namen, dus stonden we om 4.10 uur op en vertrokken stipt om half 6.

Wat gaaf is de vroege ochtend, zon komt op en klaprozen zijn nog niet open geklaproost

We lopen Kamperland uit en naderen de Oosterscheldekering. Omdat daar op wildplassen een boete van 100 euro staat duiken we nog even de berm in…en auto met lachende  chauffeur passeert, wij lachen gehurkt vriendelijk terug 🤣 gelukkig geen BOA anders konden we 100 euri aftikken. In de nieuwsbrief staat dat we van alle toiletten op de kering gebruik mogen maken …

Hoe dan??

En dóór…

Best een eind sjouwen…gelukkig nog vroeg en niet heet

Monument onderweg van de tour de France,  we laten ons ook even kussen door de Zeeuwse dames

Na 3x een vergelijkbare kering overgelopen te zijn (Neeltje, de Hammen en nog een) verlaten we de gemeente Veere en komen op Schouwen duiveland aan.

We pakken een klein stukje dwarsdijk en gaan het strand op.

Ha! Een strandtent met volk aan de koffie, het is half 10 geweest, we ploegen ons er naar toe

We zijn de eersten vandaag zegt de gezellige eigenaar die ons enthousiast vertelt over de hoeveelheden koffiedrinkers de strandvijfdaagse hem bracht in de beginjaren,  hij is er altijd vroeg. We krijgen een goed advies voor een alternatieve route en na een 2e bak koffie vertrekken we richting Burgh Haamstede. Leuk en afwisselend en we zien een geweldige ouderwetse bakker met verse Zeeuwse bonussen, smullen!

Wat is dit leuk zeg! We stappen lekker door richting Renesse en komen onderweg nog twee zwalkende deelnemers tegen, geen pauzes en te weinig gedronken blijkt..niet best.

Om half 1 lopen we Renesse binnen en er is een drukke markt in het centrum. Het voetbalcomplex is vlak bij het centrum en ernaast zit een prima brasserie. We besluiten dat we nog even wat eten voor Jeanette naar huis rijdt

Zo dat hebben we m tóch maar weer even geflikt.

De spullen liggen er al, leuke sfeer, feesttent dat beloofd wat

Savonds eten, ehbo en masseur, dan nog even de tent in bij de zangeres kijken en luisteren en dan ist weer mooi geweest. Morgen wordt de zwaarste dag zeggen ze, dik boven de 30 km, heel veel strand en als je daar af komt nog ruim een uur door de duinen, ik bestudeer de route en besluit er niet over na te denken, morgen gewoon de ene voet voor de andere, zal wel goed komen

 

 


Strandvijfdaagse dag 2 Domburg naar Kamperland

Een lege telefoon en een niet werkende powerbank in combinatie met drukte bij het oplaadstation maakt dat we een dag in te halen hebben met onze blog

De organisatie van de strandvijfdaagse is fantastisch en ze doen er alles aan om het de deelnemers naar de zin te maken. Voor een dame met een kapotte tent zijn ze zelfs naar de Bever gegaan om een nieuwe te halen terwijl zijn wandelde. Iedere morgen om half 8 wordt het ontbijt/lunchpakket uitgedeeld en krijgen we het ‘lopend vuurtje ‘ een combinatie van nieuwsbrief en de route.

Vandaag is het mogelijk om een aanvullende route te lopen naar het mooie plaatsje Veere. We lopen eerst over strand, soms makkelijk maar er zitten ook pittige stukken bij, door water, over ribbels en ploegen door mul zand maar we genieten.met volle teugen. Prachtige wolkenluchten, het ruisen van de zee, de zon in je nek en de wind om je hoofd.

We zien allerlei strandhuisjes, van oude schuurtjes die bijna uit elkaar vallen tot heuse vakantiehuizen.  Volgens de beschrijving moeten we voor Veere ongeveer daar van het strand af en dan over een dijk….dus…lang verhaal kort, mooie route, veel gezien en beleefd, slappe lach en uiteindelijk Veere …gewéldig

Hier over een half vergaan hek geklommen en dan de dijk weer op

Om 15 uur met de veerpont over richting Kamperland waar we op camping Molenhoek staan. Om 17 uur is de recordpoging met zoveel deelnemers als mogelijk tegelijk in het zwembad springen lezen we in het lopend vuurtje. Mwaoah…halen we ook niet, de afstand veerpont -camping viel ons wat tegen dus maar vast chips enzo ingeslagen bij de appie. (Enzo is ook ontbijt voor  morgen omdat we dan heel vroeg vertrokken zodat Jeanette toch kan lopen én op tijd kan zijn voor de diploma uitreiking van Iris.)

Dan is mn telefoon leeg en doet ook de powerbank niks. Jeanette heeft twee powerbanks maar die zitten in haar bagage. Helaas gaat daardoor de gelogde route verloren ( ca 24 km en ik had ruim 50 duizend stappen! Hoe dan??) Daar was ik wel wat chagrijnig van maar chocola helpt.

Op de camping was een zwembad en dat maakte veel goed (ook fijn voor de spieren). Savonds nog een bezoekje aan de ehbo én de masseur, wat een feest. We hebben gezellig gekletst met andere deelnemers en kropen gedoucht en wel (in een privé douche ipv een voetbalkantine douche…dat is dan de hemel he) redelijk op tijd ons knusse tentje in. Wekker op half 5 🥴👍🤸‍♀️

 

 

 

 

 

 


Strandvijfdaagse dag 1 Vlissingen – Domburg

Stappen 50.353 over de hele dag. Afstand 24.6 km en heel mooi weer, warm, veel insmeren, zon in de rug, zee links, strand rechts

Gisteravond voor ons tentje trokken we bekijks, liggen jullie daar samen in?? Mag ik een foto van jullie maken haha, ja dat mag Johanna

We slapen heel knus, dat wel, net als vroeger toen we nog tentje speelden, de bagage moet buiten blijven. We kruipen erin en ook met oordoppen in horen we de dreunende bassen, want iedere avond een feestje tijdens deze tocht. Morgen maar wat verder van de kantine af de tent opzetten.

Om vijf uur zijn we wakker, het is al licht en de zon komt op. We kijken door de bovenkant van onze deur naar de wereld.  Voor ons een groen tentje waar van alles uitkomt, een koffer, mat, slaapzak, tas en er kruipt een dame uit. We liggen hélemaal dubbel van het lachen,  astmalia en co, we “pissen bijna in de boxe”, slappe lach..tis half 6, de buurvrouw klapt haar tent op, ze is altijd vroeg zegt ze, want ze heeft een boerderij met koeien.

We gaan om 7.50 uur op pad. Ontbijt en lunchpakket mee lopen we Vlissingen uit, op weg naar het strand, windorgel

We lopen over strand en passeren regelmatig houten palen waar we tussendoor moeten.

Het is soms uitkiezen waar je doorheen kunt. We liggen  dubbel om onze nieuwe uitdukking: Vaak binj te bange, soms binj te dikke 😁😎🤣

We genieten van het strand, de zee, de wind en ook van sommige wc’s onderweg 😎 soms kunnen we een stukje over planken lopen langs de vele strandhuisjes en zo komen we in Zoutelande…Dat liedje van Bløf krijgen we er de rest van de dag niet meer uit. We komen bij de wegwijzer aan dat ook het strandhuis aangeeft, gaaf hè

We kopen zonnebrand bij want het is mega zonnig en we zien rode kreeften voorbij lopen. We eten een lekker ijsje en doen even de schoenen uit. Daarna treffen we Irene waar ik veel tochten mee gelopen heb en we praten bij tot Domburg. We zijn er, leuk stadje en we pikken een terrasje voor we naar het sportpark gaan. Lekker!

Wanneer We het sportpark oplopen treffen we een verrassing: neef Jeroen en zijn vrouw Vanessa zijn vanuit Gent speciaal naar Domburg gereden om ons in te halen. Wat een leuke verrassing. We drinken wat en praten bij.

Däarna douchen, ehbo (we hebben wat gedoe aan de voetjes) en eten vanaf een frisbee met een bord lasagne erop. Spullen inpakken en straks weer in de rust. Nu alweer volop Snollebolleks, André Hazes en YMCA 🤣. Morgen lopen we naar Kamperland geloof ik, we slapen dan in ieder geval op een echte camping ipv een voetbalveld.

Nog even een beeld van de kofferbult, de oplaadservice, het etappedrankje, het eten en het tentenveld

 

 

 

 


pagina 1 van de 612345...Laatste »