Strandvijfdaagse dag 4 Kamperland – Stellendam

Best goed geslapen alleen in het tentje. Om 7 uur komt Jeanette, gebracht door Hannah en haar schoonzusje, het veld op. Zij zijn om half 5 al gaan rijden vanuit IJsselmuiden.  Jeanette is best moe van al dat reizen en dus is mijn langzamere tempo prima. Het is alweer fantastisch mooi weer, om 8 uur al flink warm. We gaan op pad en stoppen even bij de duinovergang om ons in te smeren. Er liggen zeehondjes op de plaat. Niet te zien op de foto denk ik.

Eerst een stuk strand, lekker windje erbij en dan de Brouwersdam over, verhard lopen vinden we ineens toch minder fijn. Er staan veel campertjes en er racen fietsers voorbij. Op de dam staat levensgroot een tekst die je denk ik alleen goed vanuit een vliegtuig kunt lezen. Er staat Water you thinking? En dan een antwoord met Dutch …uhm  ja, zoeken we op, het was in ieder geval heel gaaf gemaakt.

We lopen nu Zuid Holland in en gaan het strand op richting Ouddorp. We zitten lekker in het ritme en hebben er nu 11 op zitten, ik stel Jeanette voor om de kop er goed af te lopen en  nu niet bij deze eerste strandtent te stoppen. Daar bij die vuurtoren is er vast ook een en stoppen we dan voor koffie. Oké dan, het is eb en we lopen door hele zeewierplakken, tis net spinazie. Die Zeeuwen willen kennelijk niks verdienen, er zijn mensen op het strand, prullenbakken ook maar nergens, nee ook niet om de bocht, geen enkele strandtent. We stampen nu wat door, na 5 km eindelijk en nee het is geen luchtspiegeling.  Kindertjes uit Groningen hebben er schoolreis

Het is half 12 en we hebben ook trek, we bestellen soep en een broodje nieuwe haring en knopen een gesprek aan met ervaren lopers.

 

Goed eten en drinken hier want ook hierna weer een flink stuk zonder horeca tot het punt waar we het strand af moeten omdat er daarna een stuk met drijfzand is. Oh joh! Wisten we niet, stond het ook in de nieuwsbrief? O, oké ja, nee die hebben we nog niet gelezen haha waarschijnlijk struisvogelpolitiek we wilden niet weten hoe ver en hoe zwaar het zou worden.

Het laatste stuk is vies, lijkt wel het wad bij eb, We moeten ook door het water en met een extra laag onder de schoenen vechten we ons naar strandtent de Zeester waar we ons moeten melden vanwege de veiligheid. De organisatie gewapend met verrekijker en megafoon zorgt er extra voor dat er niemand te ver door kan lopen.

Nu nog 10 km door de duinen zonder voorzieningen onderweg.  We horen over een alternatieve route via Goedereede en we hebben een goede reden 😉 om daar langs te kiezen. Het is nl 800 meter korter🤣. Goedereede na 5 km is een mooi plaatsje maar we stoppen er niet, we zijn bang dat we dan niet meer in de benen komen.

Onderweg treffen we ons evenbeeld over 30 jaar en maken een praatje, de dames lopen elke dag een flinke ronde

 

 

Het venijn zit in de staart vandaag. Op karakter bereiken we Stellendam om half 5.

Nog 1,5 km naar voetbal vereniging  Stellendam, pff

 

 

We kunnen geen pap meer zeggen, de rek is er ook mentaal uit, echt gezellig zijn we niet meer. We zoeken de spullen, klappen de tent uit, slepen ons naar de douche,  door naar de ehbo want zus heeft 5 blaren en hop tjop in de rij voor de nasi,

 

we hebben geen tijd om het toetje te eten want we worden bij de masseur verwacht, zondag al geboekt en oooh wat was dat een goed idee.

Hoe we het deden, deden we het. We hebben savonds gefeest, dansen tot in de kleine uurtjes, gezongen en met een wijtje op het terras gekletst met andere deelnemers. Wat een feest, wat een organisatie,  echt Top!

Morgen de laatste 10 km naar Rockanje, eitje