05/09/2016

Lopen met aandacht en wandelcoaching

Lopen is al jaren iets dat ik graag doe. Alleen al van het buiten zijn geniet ik. Zowel wandelen als hardlopen en eerlijk gezegd wilde ik aanvankelijk steeds verder en sneller lopen. Na een flinke blessure ontdekte ik bij het opnieuw opbouwen, dat de prestatiedrang me vooral frustreerde wanneer het niet lukte om mijn eerdere prestatie opnieuw te evenaren.  Door coaching leerde ik om de prestatie vanuit een ander perspectief te zien. Alleen al het feit dat je gaat lopen en daarvan geniet is voldoende.

In 2018 ben ik van Porto naar Santiago de Compostella gelopen. Een paar dagen voordat ik zou starten kreeg ik last van hielspoor. Ik besloot toch te gaan, stap voor stap proberen en wel te zien hoe ver ik zou komen. Achteraf liep ik juist daardoor die tocht heel bewust en kon ik de prestatie loslaten. Je kunt deze wandeltocht meebeleven in mijn blog. Wandelen is fantastisch en steeds meer mensen ontdekken dit.

Van wandelende coach naar Wandelcoach

Ook tijdens coachingstrajecten gebeurde het steeds vaker dat we naar buiten gingen voor een wandeling in het bos. Het praat veel makkelijker wanneer je samen loopt en stiltes zijn eerder natuurlijk dan ongemakkelijk. In 2020 besloot ik daarom om me te specialiseren door de wandelcoachopleiding te volgen. Het inzetten van de natuur, waarbij ik specifieke werkvormen  gebruik wat een wandelcoach onderscheidt van een wandelende coach.

Wandelcoaching bij Stress en (ter voorkoming van een) Burn Out

Brandaris staat voor lopen met aandacht, aandacht voor jou en voor jouw vraagstuk. Door buiten in de natuur te zijn ontspan je makkelijker en neemt je stressniveau af. Wist je dat je stressniveau al daalt wanneer je 5 minuten buiten loopt?  Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat buiten lopen niet alleen goed is voor je fysieke gezondheid maar ook een belangrijke bijdrage levert aan een gezond brein. Omdat ik dit ook zelf heb ervaren wilde ik daar meer over leren en volgde daarom de specialisatie Wandelcoaching bij Stress en Burn Out bij Oda Salomons van het Coachbureau.

Wandelcoaching voor groepen

De individuele coaching en wandelcoaching wissel ik graag af met het geven van trainingen aan groepen. Je kunt bij mij bij terecht voor wandelcoaching voor groepen waarbij de natuur wordt ingezet tijdens oefeningen. De ervaring leert dat er weer een gevoel van buiten spelen ontstaat waardoor je sneller tot de kern komt èn er ook veel plezier gemaakt wordt. Dit werkt goed voor teams maar ook in het kader van een vitaliteitsprogramma op het werk.

FitStap coach en trainer

Steeds meer mensen ontdekken hoe lekker het is om buiten te bewegen. Wil jij het nieuwe jaar fit en gezond van start gaan? Maak dan nu dit voornemen alvast waar door je aan te melden voor FitStap. Vanaf eind oktober 2020 ben ik gecertificeerd als FitStap-coach. Vanaf januari 2021 is het daardoor mogelijk om ook in Dronten mee te doen met FitStap.  FitStap is het nieuwe beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Tijdens het programma van 12 weken krijg je begeleiding van een gecertificeerde FitStap-coach. FitStap draait niet alleen om meer bewegen, want je gaat ook aan de slag met gezonde voeding en mental coaching. De combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat binnen FitStap centraal.